images (6)

De ce sapun natural?

Chiar asa, de ce sapun natural? Sunt atatea sapunuri in comert, care mai de care mai frumoase si mai aspectuoase, cu arome puternice, variate, care promit pielea cea mai si cea mai, ambalate perfect si la preturi derizorii. Cine s-ar mai gandi la un sapun natural? Si de ce s-ar mai obosi cineva sa caute si sa foloseasca un sapun natural? Vreau sa spun un sapun chiar natural, care se dezvaluie in soapta, nu isi striga in gura mare aromele, are culori placute si mai presus de toate nu contine nimic ce ar putea face rau pielii.

E drept, exista un numar de persoane care fac asta doar pentru ca e trendy. Dar vreau sa cred ca marea majoritate este deja mai informata si mai constienta de faptul ca nu este suficient sa avem grija ce mancam si sa cautam produse care sa nu contina mult blamatele E-uri atata vreme cat nu suntem atenti la ceea ce punem pe piele. Pielea este cel mai mare organ al corpului nostru si cu toate acestea ne interesam de ea doar atunci cand nu mai arata asa cum ne-am dori. Sau cand dermatita atopica, pielea uscata si fragila devin elemente ale vietii de zi cu zi, si nu doar niste ceva auzite pe la altii.

Dar sa revenim, de ce ar cauta cineva un sapun natural? Primul lucru la care m-as putea gandi este ca asa stie cu exactitate ce pune pe piele, fara nume pompoase sau ingrediente pe care abia le poate pronunta; toate cele sunt la vedere, naturale si, sa fim seriosi, cine alege legumele de sera in locul celor proaspete din gradina bunicii? Apoi ar fi, spun eu, faptul ca sunt personalizate, se adapteaza nevoilor utilizatorilor, ceea ce un sapun industrial nu o poate face. In ruptul capului nu cred ca un sapun facut de o masinarie poate surclasa un sapun natural, facut cu grija si daruire de o mana de om. Un lucru facut cu drag poarta in el energia celui ce l-a creat, si asta face diferenta. Sa mai spun ca puterea de curatare a unui sapun natural o depaseste cu mult pe a unui sapun din comert? Stau la casa si mereu sunt lucrari de facut, insa toti mesterii care au avut ocazia sa imi foloseasca sapunurile, fie ca au fost sobari, zidari sau altceva, cu totii au fost uimiti de felul in care un sapun natural curata si ingrijeste mainile in acelasi timp. Ce altceva sa mai spun? Ca faceti si aromaterapie folosind sapun natural? Asa cum se spune ca ne place o piatra semipretioasa in functie de nevoia noastra din acel moment, asa cred ca alegem si sapunul, dupa miros, fara sa gandim prea mult, stiind instinctiv ceea ce corpul nostru are nevoie.

Nu trebuie sa credeti ceea ce va spun. Ceea ce am scris mai sus sunt doar constatarile mele, parerile si alegerile mele. Am insa convingerea ca odata ce ati incercat un sapun natural nu va veti mai intoarce la sapunurile, spumele, gelurile industriale.

Va pup