ADP_1853

Sa pui suflet in ceea ce faci

Mi-a spus cineva, nu de foarte multa vreme, ca daca pun suflet in ceea ce fac, lucrurile se aranjeaza in cel mai multumitor mod cu putinta. Ca daca am incredere in mine si in ceea ce fac, rezultatele trebuie sa fie pe masura asteptarilor. Si am ales sa-l cred.

Ce prostie! ar putea spune unii. E un vis, e plin spatiul virtual de asa zisi guru care toti indeamna la acelasi lucru: sa iti urmezi visele, sa crezi si asa mai departe si totusi lumea inca sufera si este nefericita; trebuie sa suferi, sa te multumesti cu ce ai, sa nu mai crezi in asemenea scorneli care nu fac bine nimanui!

Haideti sa vedem, oare chiar asa este? Gasim oare rostul unei vieti traite cu frica-n san de ceea ce ar putea sa se intample daca si daca si daca? Ne ajuta frica asta cu ceva? Ne protejeaza, ne sfatuieste, ne face sa ne simtim mai bine? Ii face fericiti pe cei de langa noi? Sau este doar o alta sursa de nefericire cand noi suntem deja tot ceea ce ar trebui sa fim? Pornind de la premiza pesimista ca rezultatul este oricum acelasi, de ce sa nu facem calatoria mai placuta? De ce sa nu ne bucuram de ceea ce avem in jurul nostru? De ce sa pastram frica cuibarita in fiinta noastra si sa nu ne intindem aripile sa incercam sa zburam? Si daca procedand astfel lucrurile se vor schimba cumva in bine, nu a meritat incercarea? Nu ar fi fost pacat de o viata irosita in frica si nefericire?

Si nu cred ca poti pune suflet in ceva in care nu crezi, care nu te atrage si care nu iti face fiinta sa vibreze! Asa ca lasati frica la o parte si gustati fericirea!

Sa fiti fericiti!